Ans-en-Ad.reismee.nl

Christchurch en de weg via het westen terug naar noord

8/3

Dagje Christchurch. De toerist uitgehangen. Shoppen en rondrijden in een soort hop on hop of trammetje uit 1927 langs alle 'balangrijke' punten van Christchurche. Uiteraard in de kathedraal en in de botanische tuinen geweest.

De Kathedraal was niet zou bijzonder daar de Anglicaanse kerk hier robust is dus niet houden van tierlanteintjes.

De Botanische tuin was erg mooi zeker daar op dit moment vrijwel alles in bloei staat.

Wel frapant is dat vrijwel alles om 4 uur s'middags dicht gaat, winkels om 5 uur, suppermarkten daarintegen zijn wel tot 11 uur s'avonds open.

Ik heb begrepen van de locals dat ze daar ook niet zo blij mee zijn maar de macht van de Unions is groot.

9/3

De route naar het westen gaf na elke bocht weer een wouw factor. Daar waar je dacht dat het niet mooier kon bleek het weer mooier te kunnen.

Klein foutje gemaakt in de route. We kwamen een ' Nice weather road' tegen en die zijn we gevolgd. Alleen maar grind. Wel een erg mooie omgeving maar we kwamen nooit meer terug op onze originele route. Uiteindelijk hebben we 120km om gereden om weer op dezelfde weg uit te komen.

We zijn op markante punten tijdens de route gestopt en zijn zo ook op 'Castle Hill' uit gekomen. Je begrijpt ampert dat de natuur het zo kan ontwerpen. De foto's spreken voor zich zelf.

Ook hebben we kennis gemaakt met de KEA een soort papagaai die allen hier in het wild voorkomt maar precies weet hoe hij met toeristen moet omgaan.

Greymouth daar integen is een stadje van 12000 inwoners waar de tijd in 1930 is stil blijven staan. Je mist alleen nog de paarden en de cowboys. Voor de rest is hier s'avonds niets te doen al vuur je 10 kannonnen af dan raak je nog niemand.

10/3

Op naar het noorden via de kustroute. Wederom zeeleuwen gezien en dolfijnen vanaf het strand. Vandaag hebben we ook kennis gemaakt met de Weeka of te wel de 'Maori kip'. Een loopvogels die wel eens verward word met de Kiwi. Loopt rond langs de weg en op pakeerplaatsen wat te scharrelen.

Een bezoekje gebracht aan de pannekoeken rotsen, aan een oude goudmijn en aan een attractiepark om via een loopbrug een rivier over te steken.

Ook vandaag was de natuur weer wonderbaarlijk.

Uiteindelijk zijn we via Westpoint en een hele hoop wineries in Blenheim aangekomen waar we overnachten om morgen weer met de boot naar het noorden te gaan.

Het weer blijft hier mooi. Als je met de lokale mensen praat dan voorspellen ze iedere dag regen maar hier is het meer de hoop dan de werkelijkheid. Het is hier wel erg droog.

Morgen weer verder